Poletna sezona in plani, 8.5.2018

Kljub temu, da se po hribih letos za ta čas najde še precej uporabnega snega, sem sam smuči postavil v kot že dober mesec nazaj. V bistvu je bil moj zadnji turni smuk 11.4. v Grčiji iz vrha Olimpa. Za več spomladanskih smukov po prihodu domov pa je zmanjkalo želje, saj je bila letošnja sezona zelo dolga, celo moja najdaljša doslej. V petih mesecih se je na moj račun nabralo 113 turno smučarskih dni s skupaj 170.000 višinskimi metri vzponov in prav toliko spustov na smučeh.

Rezultatsko gledano je bila sezona dobra, ne pa tudi moja najboljša doslej. Še vedno pa sem v stiku z najboljšimi, kar mi daje motivacijo tudi za naprej.

Pred mano je poletna sezona, ki pa bo letos malo drugačna, z veliko manj tekmami in precej večjim fokusom na prihodnjo zimsko sezono že preko poletja. Razlogov za to je več, največji zagotovo ta, da v našo družino poleti prihaja nov član, ki bo potreboval nekaj več pozornosti 😉 Vsekakor pa po mojih 14 tekmovalnih letih z dvema sezonama (poletno in zimsko) počasi usiha želja po tekmovanjih, predvsem tistih, zame nepomembnih. Tako sta trenutno na mojem koledarju le dve tekmi, Vertikal KM Canazei  in Gorski tek na Grintovec, pa še o teh dveh se bom odločil tik pred tekmo. Vsekakor pa počival ne bom, saj že sedaj delam plane za prihodnjo zimo, saj mi je v turnem smučanju ostalo precej več neizpolnjenih ciljev, kot v gorskem teku.

Srečno!

 

Comments are closed