Državno prvenstvo posamezno, Tržič, 19.2.2017

V nedeljo je na mojih (po novem) domačih tleh nad Tržičem, potekalo državno prvenstvo posamezno. Kljub (zaenkrat) skopi zimi s snegom, je organizatorjem ©D Lom in GRS Tržič, uspelo pripraviti lepo traso, ki je zadostila nazivu državnega prvenstva. ©koda le, ker več tekmovalcev in netekmovalcev ne podpre prizadevnih prostovoljcev, s svojo udeležbo na tekmi.
V zadnjih dveh tednih sem se opomogel po bolezni in lahko bi rekel, da je nivo pripravljenosti na zadovoljivi ravni. Kaj drugega sicer niti ne smem razmišljati saj me konec tedna čaka vrhunec letošnje sezone, svetovno prvenstvo, ampak o tem malo pozneje. Na nedeljskem državnem prvenstvu tokrat nisem dal možnosti presenečenj in suvereno zmagal, pred zelo poskočnima soimenjakoma Lukoma. Kljub meglenem vremenu, sem bil nad progo navdušen, saj je vključevala vse vrline, ki jih mora imeti kompletni turni smučar. Lahko bi rekel, da je test pripravljenosti uspel.
Kot sem že omenil, me prihajajoči konec tedna čaka svetovno prvenstvo, v petek najprej posamezna tekma in naslednjo sredo še vertical, kjer imam cilje najvišje. Noge se dobro vrtijo, potrebno je najti še ravno pravo dozo motivacije in rezultat ne bo izostal.Tokrat je bilo še nekaj moči za nasmeh, na naslednjih tekmah pa te moči ne bi smelo biti 🙂

Comments are closed