Sella Ronda Ski Maratahon, 24.3.2017

To je bila moja tretja Sella Ronda in kljub temu, da je bila uvrstitev najslabša doslej, je bila zame nekaj posebnega, saj sem prvič nastopil v slovenskem paru. Z Lukom Kovačičem sva osvojila 6.mesto med več kot 600 pari na štartu.

sella1Tudi v Dolomitih je letos snežna odeja zelo skromna, zato so morali organizatorji celo prvič v zgodovini prirediti traso zaradi pomanjkanja snega. Pred štartom so vsi napovedovali, da bo tekma še daljša, bolj naporna, a se je na koncu izkazalo, da so bili časi boljši, kot na originalni trasi.

Štart tekme je bil letos v Arabbi in prvi vzpon nas je čakal proti prelazu Pordoi ter tokrat še višje čez vrh Belvedere. Z Lukom sva vzpon sicer začela s prvimi, a sva na polovici vzpona izbrala svoj ritem. Postavil sem se za Luka in mu prepustil, da si izbere svoj tempo, ki mu bi čim bolj ugajal. Sledil je spust proti Canazeiju ter drugi vzpon proti prelazu Sella. Spust proti Val Gardeni je najdaljši med vsemi, dolg kar 8km. Posebno sella2poglavje na Sella Rondi so vedno tudi spusti, saj tekmovalci ponoči, s čelno svetilko in s to lahko opremo, dosegamo hitrosti tudi 100 km/h. Iz Val Gardene je sledil vzpon nad prelaz Gardena in nato spust proti Corvari. Preostala sta nam le še dva vzpona, zadnji zelo kratek, midva pa sva držala trenutno 8.mesto. Na polovici vzpona sem dobil občutek, da dve ekipi pred nama popuščata in odločil sem se, da poizkusim najin tempo dvignit s tem, da Luka pripnem na vrvico. Tako sva do vrha predzadnjega vzpona ekipi pred nama ujela in o končnih uvrstitvah je odločal zadnji vzpon, ki smo ga začeli skupaj. Vsekakor sva bila midva v psihični prednosti, saj sva bila v naletu in do vrha vzpona sva si nabrala ravno toliko prednosti, da je zadoščala za umirjen spust v cilj.

Glede na to, da je bila Arabba kar nekaj let moj drugi dom, sva bila tudi po prihodu v cilj zelo lepo postrežena in oba zadovoljna z opravljenim.

Ne glede na to, da zunaj nič več ne diši po snegu, se moja sezona letos ne bo končala še cel mesec. Zelo vesel sem, da bom nastopil na Mezzalami in to v ekipi z izjemno močnima avstrijcema, Jakobom Hermanom in Martinom Weisskopfom. Bojim se samo, da bom velik del treningov verjetno moral opraviti po suhem.

Celotni rezultati

 

Comments are closed