Turno smučarska sezona zaključena, 6.4.2017

Letošnjo turno smučarsko sezono zaključujem precej prej, kot običajno. Skupaj z avstrijskima tekmovalcema Jakobom Hermanom in Martinom Weisskopfom smo bili sicer prijavljeni še na Mezzalamo, ki je na sporedu 22. aprila, a smo se dogovorili, da Jakob izkoristi svojo pripravljenost in vstopi v močnejšo ekipo. Ta odločitev meni letos zelo odgovarja, saj mi snežne razmere enostavno ne dopuščajo več normalnega treninga, ki bi bil potreben za tako tekmo. Moj pogled je tako usmerjen že proti poletni sezoni.

Preden se v celoti posvetim poletni sezoni, pa še nekaj besed o pretekli zimski. Končni občutek sezone je, da z rezultati nisem povsem zadovoljen. Predvsem imam grenak priokus na svetovni pokal in svetovno prvenstvo, kjer po spletu nesrečnih okoliščin enostavno nisem pokazal tisto, česar sem sposoben. Svetla točka sezone je zagotovo Pierra Menta, kjer sva z Larsom naredila odličen rezultat, poleg tega pa spletla še novo prijateljsko vez.

Kako naprej? Pustimo času čas, da se vtisi umirijo, da se naužijem toplega sonca ter zopet vzklije želja po snegu. Nato se bom odločil o tem, kako naprej. Zagotovo pa se je prvič na moji športni poti pojavil dvom, ali še želim tekmovati na vrhunskem nivoju, ali še imam dovolj motivacije za to? Na to vprašanje si bom odgovoril jeseni…

Sezona v številkah:

  • število tekem: 10 (od tega dve etapni)
  • število smučarskih dni: 86
  • višinskih metrov na smučah: 145.000

okreselj2017

Comments are closed