Trentapassi Vertical Kilometer, 7.5.2017

Trentapassi Vertical km sem imel na svojem seznamu željenih tekem že nekaj let, ampak mi termin nikoli ni ustrezal, saj sem v tem obdobju vedno počival po naporni zimski sezoni. Letošnjo sezono sem po spletu okoliščin zaključil že konec marca in tako mi je termin nenadoma postal precej bolj primeren in odlčil sem se spopasti s strminami nad jezerom Iseo.

Do dneva tekme sem imel tako že skoraj en mesec poletnega treninga, ki sem ga imel ponavadi šele sredi junija. Kljub temu, da 18319157_1460081890680024_8210650826957386402_oje bil ta trening bolj ali manj le navajanje nog in telesa na drugačne obremenitve, sem se zadnje dni pred tekmo že počutil tekač. Verjetno se vam zdi čudno, ampak kljub temu, da sem v pogonu praktično non stop, celo leto, je ravno prehod iz zime na poletje, iz turnega smučanja na tek, zame najtežji. Vsako leto znova imam občutek, kot da se ponovno učim teči in prvi tedni so treningi nemalokrat velika muka. Noge so od turnega smučanja močne, ampak daleč od tega  da bi bile hitre, zato sem zadnji mesec praktično ves tekaških trening naredil po gozdovih okrog doma in le redko zavil v daljši klanec. Kot se je izkazalo na tekmi, odločitev sploh ni bila slaba.

Trentapassi-Skyrace-e-Vertical-2017-foto-credit-Gianbattista-Poli-8Trentapassi Vertical kilometer slovi po zelo tehnični progi, kjer je nemalokrat potrebno tudi malo poplezati in to meni vsekakor odgovarja. Štart je v mestecu Marone ob čudovitem jezeru Iseo, cilj pa 1050 višinskih metrov višje, na špičastem razglednem vrhu. Prvo polovico je možno uporabljati palice, nato pa jih je potrebno odložiti, saj je v drugem delu trase večkrat potrebno z rokami prijeti jeklenico oz. skale. Taka trasa je meni pisana na kožo in moram reči, da sem med tekmo prav užival. Rezultatskih pričakovanj nisem imel, saj sem vedel, da imam veliko manj tekaških kilometrov od konkurence, a nisem vnaprej izobesil bele zastavice. Odločil sem se slediti vodilnim dokler mi bo pač uspevalo in presenetljivo mi je uspevalo prav do vrha. Celotno traso sem nekako pričakoval, da bodo konkurenti potegnili in mi ušli, pa se to sploh ni zgodilo. Na prvi tekmi imam vedno težave z lovljenjem pravega ritma, zato si nisem upal napasti, kljub temu, da bi na nekaterih delih lahko šel hitreje. To se mi je malo maščevalo v zaključku, kjer zaradi tehničnega terena ni bilo možno prehitevati in tako sem ostal na 4. mestu. Kljub temu sem z rezultatom zadovoljen, še bolj pa z občutki, da sem že v tem obdobju konkurenčen, kar mi daje veliko motivacijo pred nadaljevanjem.

Rezultati Vertical Trentapassi

Ta tekma me je močno motivirala za nadaljevanje sezone, ki bi jo rad kronal z dvema vrhuncema – Vertikalom v Canazeiu in Fullyu. To sta dva vertikala, ki pomenita največ in verjetno je vsem jasno kakšni so moji cilji 😉

Comments are closed