Santa Caterina Vertical Kilometer, 16.6.2017

Pretekli vikend sem se mudil v Santa Caterini, čudoviti alpski vasici v dolini Valfurva na višini 1700 m. Vasico obkrožajo čudovite gore, visoke krepko prek 3000m, ki ponujajo odličen poligon vsem kolesarjem, pohodnikom, trail tekačem in alpinistom, pozimi pa je poznana po alpskem smučanju, saj tam vsako leto poteka moški smuk za svetovni pokal. Prav v kontra smeri te smuk proge, pa je letos že tretje leto zapored potekala svetovna serija v Vertikal Kilometru – Vertical Kilometer World Circuit.

Na tekmo sem se odpravil z zelo dobrimi občutki zadnjih treningov in pričakoval sem dober nastop. Tudi zadnje priprave pred tekmo, aklimatizacijo, ogrevanje itd., sem opravil kot sem si zamislil in na štartu sem se pojavil samozavesten. Ker je bilo okrog mene veliko odločnih tekačev, sem vedel, da bo od štarta kar nekaj taktiziranja in provuciranja z navijanjem tempa. Zato sem se odločil, da se prvo polovico trase ne oziram na konkurente ampak odtečem v svojem ritmu. Tako sem tudi storil in se v nasprotju z nekaterimi drugimi v prvi polovici  nisem ‘zakuril’ in tako mi je tempo v drugi polovici uspelo stopnjevati. V prvi 19366041_1804534259857981_2693577796136458816_npolovici sem tekel na 5.mestu, a sem potem v drugi polovici mesta začel pridobivati, počutil pa sem se močnega tudi proti koncu in v zadnjih 200 metrih sem začel močno približevati tudi vodilnemu. Za zmago mi je zmanjkalo nekaj metrov, a sem z drugim mestom vseeno zelo zadovoljen. Zmagovalec Michele Boscacci, tudi zmagovalec svetovnega pokala v turnem smučanju, je bil tokrat močnejši. Rezultati >>>

Naslednja tekma svetovne serije me čaka čez dober mesec v Dolomitih na slavnem Dolomites Vertical Kilometru, ki bo moj prvi vrhunec sezone. Tekmo komaj čakam in verjamem, da lahko do takrat mojo pripravljenost še malenkost nadgradim.

 

Comments are closed