Red Bull Dolomitenmann, 9.9.2017

Pretekli vikend je bil v vzhodno Tirolskem Lienzu na sporedu že 30. Red Bull Dolomitenmann, najtežja outdoor ekipna preizkušnja na svetu. Tudi tokrat je ob podpori Red Bull Slovenija, na tekmi nastopila slovenska ekipa I Feel Slovenia, katere kapetan sem sedaj že 7 let.

Že podatek, da v sedmih letih niti dvakrat nismo nastopili v enaki postavi, pove da mi ekipe nikoli ni bilo lahko najti. Pratično edina stalnica sem sam, kot gorski tekač. Kot padalec se je letos v ekipo vrnil Simeon Klokočovnik, s katerim sva pred tremi leti tlakovala pot do še danes našega najboljšega rezultata, absolutno 11.mesta. Gorski kolesar Grega Kranjc, je v zadnjem trenutku vskočil kot zamenjava za Boštjana Hribovška, ampak tudi ni bil novinec, saj je v naši ekipi že nastopil pred dvema letoma. Povsem novinec je bil edinole mladi kajakaš Luka Čižman.

Seveda bom malo bolj obširno opisal le mojo disciplino gorskega teka, ki je bila letos prava parada šampijonov. Nastopili so kar zadnji trije svetovni prvaki v gorskem teku (Ugandec Kiplangat, Američan Gray in Eritrejec Mdm2017amo), poleg njih pa še najboljša v Vertikal Kilometrih zadnjih let Italijan Götsch ter Norvežan Angermud, pa seveda Nemec Palzer in številni drugi. Skratka obetala se je prava eksplozija in pričakovano je šlo takoj ob poka puške na polno. Prve tri kilometre po ravnem sem pretekel v tempu 3:10 – 3:20 / km, kar je zame zelo hitro, pa še vedno sem si v tem delu nabral že 20 sekund zaostanka. Sledil je sloviti Goggstieg, kjer se vedno zbere tisoč glava množica navijačev, ki te prek prvih strmih 400 višinskih metrov kar ponese. Tudi na tem delu sem imel tempo še odličen, verjetno celo prehiter, saj sem zatem zapadel v krizo, ki je trajala praktično 20 minut. Šele ob prehodu v drugo polovico, sem zopet ujel svoj ritem ter do konca nato prehitel še kar nekaj konkurentov in tekmo zaključil na 15. mestu s solidnim časom 1h32’15”, sicer daleč od mojega najboljšega časa 1h27’31”, ampak povsem v okviru vseh mojih ostalih časov.

Ostali trije fantje so se izkazali, vsak po svojih najboljših močeh, kar nam je na koncu prineslo skupno 21.mesto. Napovedovalec je ekipo v cilj pospremil z besedami ‘gute erfolg das Oberkrainer team I feel Slovenia’ in poskrbel za dodaten smeh v naši ekipi.

Celotni rezultati >>>

 

Comments are closed