Limone Extreme Vertical, 13.10.2017

Kot kaže, bom počasi lahko postal zbiratelj ‘lesenih medalj’, saj sem nad Gardskim jezerom pretekli petek osvojil že četrto 4. mesto v letošnji svetovni seriji. Kljub temu je bila to moja najboljša uvrstitev na tej tekmi, postavil pa sem tudi svoj najboljši čas. Kot kaže mi je v zadnjih 14 dneh uspelo napraviti korak naprej, kot sem si želel in nastop v Limoneju me navdaja s pozitivnimi občutki pred zaključkom poletne sezone, prihodnji vikend na slavnem Fully vertical kilometru.

In kako je potekala tekma? Zelo limone1malokrat pride do takega dvoboja, kot sem ga bil deležen na tokratni tekmi. Velikokrat večji del tekme poteka boj zgolj s samim sabo, saj se že po desetih minutah nekako izoblikuje vrstni red, ki ga kasneje zelo težko spremeniš. To se zgodi zgolj v primeru, da kdo od konkurentov popusti, kar pa se dandanes res redko zgodi, saj so vsi tekmovalci odlično pripravljeni in redko popuščajo. Štart je bil tudi tokrat povsem pričakovan, prvih pet minut tekme je potrebno ohraniti mirno kri, saj so vsi tekmovalci še polni energije. Naslednjih pet minut je ponavadi odločilnih v boju za mesta in v lovljenju pravega momenta kdaj pritisniti gas do konca in se prijeti ali otresti določenega tekmovalca. Polimone2navadi je to najtežjih 5 minut tekme, saj v tem času vsi želijo iztisniti iz sebe svoj maksimum. Če tu ostaneš zadaj, kasneje porabiš veliko energije s prehitevanjem, konkurenti pa te s svojim tempom uspavajo in dajejo občutek lagodja, iz katerega je težko skočiti. Če pa se s tempom prenagliš, boš prej ali slej dobil bumerang in strm padec tempa. Sam sem tokrat ujel prav ritem in timing v odločilnih trenutkih in se prebil na tretje mesto. Kaj bi bilo, če bi se uspel zrniti naprej še prej in se priključiti vodilni dvojici, je sedaj težko govoriti, ampak dejstvo je, da jima kasneje nisem uspel več priključiti. Praktično celo progo sva imela nato dvoboj z norvežanom Stianom, s katerim sva se kar nekajkrat zamenjala v vodstvu. On je bil močnejši na položnejših delih, jaz na strmejših. Dvakrat sem že mislil, da sem se ga znebil, pa se je obakrat na moje presenečenje vnil nazaj in me v finišu, ki je bil zopet položnejši, celo ugnal. Oba sva se strinjala, da si res nisva pustila olajšati zadeve do ciljne črte.

Celotni rezultati >>>

Prihodnji konec tedna me čaka še zaključek svetovne serije v švicarskem Fullyu. S tekmo v Limoneju sem si zagotovil najmanj tretje mesto in na zadnjo tekmo grem tako povsem sproščeno, z željo izboljšati svoj osebni rekord na vertikal kilometru, ki je trenutno 31:00

Comments are closed