Fully Vertical KM, 21.10.2017

Z najhitrejšim verticalom na svetu, se je zaključila letošnja svetovna serija v tej disciplini, ki sem jo ponovno končal na stopničkah, tokrat na 3.mestu.

Tekma v Fully pa bo šla zame hitro v pozabu. Po Limoneju sem namreč zbolel, se ves teden boril z močnim kašljem in tekma se je odvila kakor se pač je. Kaj več od 9.mesta in časa 32:59 je bilo tudi nerealno pričakovati. Res fullyškoda, ker sem imel to tekmo v mislih celotno sezono in vse do Limoneja je šlo čisto po planu. A kot vedno, bodo tudi tu nove priložnosti, naslednja že prihodnje leto. Sicer pa je tekma minila povsem v pričakovanju novega svetovnega rekorda. Vsi smo vedeli, da je Philip Goetsch sposoben tega, vprašanje je bilo le kakšna bo nova znamka. In postavil je res izjemen čas, 1000 višinskih metrov je opravil v 28’53”, kar pomeni tempo 2077 višinskih metrov na uro. Neverjetno in kapo dol Philipu!

Sicer pa sem s poletno sezono konec koncev zadovoljen. Tudi 3. mesto v skupni razvrstitve svetovne serije pove, da sem bil tekom celotne sezone zelo konstanten. Sam pri sebi sicer vem, da sem bil na nekaterih tekmah sposoben še več, a mi je ponagajalo zdravje, oz enostavno nisem imel dneva. A po 12. tekmovalnih sezonah brez poškodb, večjih rezultatskih padcev, so manjša nihanja seveda povsem pričakovana. Sedaj je čas za malo počitka, predvsem psihičnega počitka stran od tekem, fizično pa seveda ne bom počival. Nato pa bom počasi začel graditi plane za prihajajočo turno smučarsko sezono.

Comments are closed