Turne tekme prihajajo

Dolgo časa je minilo od moje zadnje objave, a prav veliko za napisati v tem času niti nisem imel.  Če na hitro obnovim kaj se je v tem času dogajalo…

Po tekmi v Fullyu, oz že poleti, sem se odločil, da bi letošnjo zimsko sezono tekmovalno gledano bolj ali manj izpustil. Po 13-ih tekmovalnih sezonah sem se naveličal predvsem dolgih voženj na treninge v pripravljalnem obdobju, ki so mi ob redni službi in družini pobrale ogromno energije. Brez kvalitetnega pripravljalnega obdobja pa na vrhunskem nivoju nima smisla tekmovati.

Tako sem po tekmi v Fullyju začel s pripravami na tekaških rolkah in predvsem veliko gorsko kolesaril ter čakal, da sneg pade na ‘domačem pragu’. Kot da tisti zgoraj vedo, da ne zdržim brez turnega smučanja, so letos sneg poslali v naše hribe že 6.novembra in mi omogočil zgodnji turno smučarski štart in odlične pogoje v pripravljalnem obdobju. Plani so se tako iz tedna v teden spreminjali in sredi decembra sem se odločil, da tekmovalne sezone vseeno ne zanemarim povsem. Odločil sem se za nekoliko poznejši štart in si izbral zgolj nekaj najpomembnejših tekem, za katere vem, da se mi ne bo težko zmotivirati.

V zadnjih dveh mesecih sem bil potrpežljiv, opravil odličen trening, tudi zdravje mi je služilo in moram priznati, da še nikoli doslej nisem imel pred prvo tekmo v nogah 100.000 vm turnega treninga. Tako se na prvo tekmo, ki me čaka prihodnji petek v Saalbachu, na Mountain Attack odpravljam z dobrimi občutki. Za glavni cilj sezone sem si postavil Evropsko prvenstvo na Siciliji, ki bo konec februarja, teden prej pa bom nastopil tudi na svetovnem pokalu v francoskem Puy St Vincentu. Marca imam na koledarju Epic Ski Tour in Sella Rondo, nato pa bom tekmovalno sezono zaključil.

Velik izziv mi bo letos predstavljala tudi organizacija domače tekme Zelenica Ski Raid, katero želimo v prihodnjih letih postaviti na mednarodni zemljevid tekmovanj.

Utrinek iz decemberskega treninga na Stolu

Comments are closed