Mountain Attack Marathon, 13.1.2018

Pretekli petek se je zimska tekmovalna sezona začela tudi zame, z nočnim maratonom po smučiščih okrog Saalbacha. Osvojeno 10.mesto, hkrati pa moj daleč najboljši čas na tej progi, me navdajajo s toplo-hladnimi občutki. Po eni strani vem, da sem na pravi poti, po drugi pa se zavedam, da me do želenega nivoja loči še veliko trdega treninga. Časa imam še 3 tedne do prvega vrhunca sezone, svetovnega pokala v francoskem Puy St Vincentu.

Vrnimo se nazaj, v Saalbach, kamor sem se letos pripeljal z avtodomom Hiše na kolesih. Na pot sem odšel skupaj z družino, saj sem tekmo združil s krajšim družinskim oddihom na snegu. Po zaslugi Hiše na kolesih, sem imel prvič možnost uživati udobje avtodoma tudi pozimi in moram reči, da sem navdušen. Kljub zunanjimi temperaturami -10°C, je bilo v avtodomu prijetnih 20°C in počutili smo se praktično kot doma.

Štart v centru Saalbacha je bil razburljiv kot vedno, saj je potrebne kar nekaj rokoborbe, da se med 1000 tekmovalci priboriš vodilne pozicije ob prihodu na smučišče. Nato je vse samo še v nogah, na najstrmejših delih tudi v rokah in v tehiki, ampak do cilja načeloma prvi pride najmočnejši. Tudi tokrat je bilo tako, saj je po pričakovanjih zmagal Boscacci, a sta mu bila Pivk in Jakob zelo tesno za repi smuči. Sam sem bil ves čas nekje med 5. in 10. mestom, tako da moram priznati, da sem brez večjih odstopanj celotno traso opravil v nekem enakomernem tempu. Manjkala je ena prestava več, oziroma malo živahnosti, ki jo čutim v trenutkih svoje najboljše pripravljenosti. Te občutke bom moral poiskati v naslednjih treh tednih. Od preostalih naših pa čestitke predvsem Luku Kovačiču, ki je s 6.mestom pokazal, da se razvija v odličnega turnega smučarja.

Celotni rezultati >>>

 

 

Comments are closed