Bloudkova plaketa, 15.2.2016

V ponedeljek, 15.2. je bila na Brdu pri Kranju podelitev Bloudkovih nagrad in plaket za posebne športne dosežke v letu 2015.
Ko sem pred dobrim mesecem prejel klic in obvestilo, da bom med prejemniki tudi sam, kar nisem mogel verjeti kaj slišim. Vprašal sem celo s čim sem si to zaslužil, saj mi je bilo povsem nepojmljivo, da so med poplavo športov in velikih uspehov, prepoznali neko zgodbo tudi v moji športni poti. Odbor za podeljevanje Bloudkovih nagrad pri izboru ne upošteva zgolj absolutnega rezultata v športni panogi, temveč tudi športnikove vrednote in življenjsko predanost športu.
Bloudkove plakete za pomemben tekmovalni doseže v športu si tako ne razlagam zgolj kot priznanje mojim športnim uspehom, temveč podpora moji celotni zgodbi, predanosti športu in goram. Prav zato, ker turno smučanje še ni uveljavljena športna panoga v Sloveniji, je uspeti v tujini še toliko težje, saj sam orješ ledino in iščeš možnosti do napredka, z vztrajnostjo, korak za korakom. Čez noč v športu ne moreš uspeti in le uživanje v tem kar počnem, me je pripeljalo do tu in upam da me bo še dlje. Zgodba se tu zagotovo ne konča…
Na tem mestu bi se zahvalil trenerju Iztoku Cukjatiju s kom že več kot deset let kujeva trening plane in iščeva stik s svetovnim vrhom, premlevava kje se da najboljšim ukrasti še kakšno sekundo in kje pred najboljšimi pridobiti kakšno sekundo. Upam, da jim bova v bodoče ukradla še kakšno.
Hvala tudi družini, ženi Poloni, ki mi vedno stoji ob strani, prenaša mojo odsotnost in utrujenost po napornih treningih. Hvala seveda tudi staršem, ki so mi omogočili začetek moje športne poti ter vsem sponzorjem, ki mi omogočajo nadaljevanje le te.



Utrinek s podelitve (foto: RTV SLO)

Comments are closed